torsdag, april 10, 2008

Kontrastfylt :)Trodde du jeg bodd på en kjedelig plass? eller at mangfoldet ikke eksisterte her. Jeg må bare si at for hver dag som går, blir jeg mer og mer facinert av å bo i Kautokeino. Når jeg våkner, er det skikkelig fredelig, stilheten ute er til å ta og føle på. så går jeg på jobb, sitter ved macen hele dagen, hvor jeg surfer på nette og produserer avis på programvare av nyeste klasse. så trenger jeg litt luft, snur meg å går ut bakdøren på kontoret mitt, og der blåser snøfnuggene mot ansiktet. lufta er frisk, og det kjennes godt å leve.

Så var det tid til lunch. og den inntas på vårt urbane kaffegalleri. der har vi både vg, kaffemaskin, galleriutstilling, ungdommer som bestiller milkshake, interett og alt som hører med. Jeg inntar en good sandwich og te, før vi stikker innom klesbutikken.

så facinerer det meg igjen, det kontrastfylte. en helt vanlit ettermidag, kjører jeg ettet veien, i kauto, men det tar litt lengere tid denne gangen. for over veien går det en reinflokk, og jeg må stoppe å slippe dyra over. noen vil kanskje mene at dette er eksotisk, og det er det, til en viss grad, samtidig som det faktisk er min hverdag. er det rart jeg blir facinert.

5 kommentarer:

Evie&Stig sa...

Ååå, æ savne Kauto!!

Anonym sa...

Dette innlegget var fasinerende. For en refleksjon. Wow. Nu fikk man øyan opp for hjembyda si igjen. Hjembygda Kauto som man av og til e så lei... Takk for et flott innlegg.

Unknown sa...

hehe.. ja kauto er bra! :)

Anonym sa...

Ja du er heldig som har den tilknyttningen til hjemplassen din, jeg bor selv i en bygs (nabo kommune til Oslo da) men når jeg vokste opp her, bodde det bare 3.500 personer her og mine forfedre har vært her siden 800-900tallet. Men nå bor det vel 20-22.000 og og jeg trives til tider men ønsker også å flytte ut, ett sed der det er stille og rolig og livet er stille og rolig også. Ha en fin uke. Og nyt stillheten og bygda di. Jeg skal jo besøke den i sommer da.

Klem

Tor Erik

Anonym sa...

sed = sted sorry ler

Tor Erik