fredag, mai 23, 2008

Rottatouillehar du sett filmen Rottatouille? den må du se, for da lærer du masse :) det gjore ihvertfall jeg. hehe.. eller det er kanskej fordi jeg er så sprø i hodet mitt.. :)

filmen handler om en gutt, som ikke kan kokke. men så får han jobb på kjøkkenet, fordi en rotte har gjort en bra jobb som de andre tror han har gjort. han er helt hjelpesløs, og oppdager at han er helt avhening av rotta. så kan vi tenke oss at rotta er et bilde på den hellige ånd :)

i filmen bor sitter rotta i luen til gutten, slik den hellige ånd bor i vårt hjerte. rotta kan kokke, og forstår seg på det, slik den hellige ånd forstår seg på livet, og vet best hvordan det skal leves.

rotta trkker i håret til gutten, og han lærer hvilke bevegelser og handliger han skal gjøre, på rottas veiledning. slik vil den hellige ånd også hjelpe oss til å leve, slik at livet blir best, altså suppa til kokken blir best.

men av og til i filmen, så vil gutten følge den vanlige oppskritren, for den hørers mest normalt og fornuftig ut. men dan protesterer rotta, for han har en mye bedre løsning på oppskiften. slik kan det være i våre liv også, rotta i våre hjerter, altså den hellige ånd, ser en mye bedre løsning på livet vårt, enn det vi gjør i øyeblikket. vi ser på det fornuftige og prøver å handle på det, men når vi da velger å legge våre planer eller oppskrift til side, å følge rotta, så blir det den beste suppen som noen gang er laget. det er tingen det. den hellige ånd vet hva som er best for det. det er bare invitere den til å bo i hjertet, eller hatten, slik gutten gjorde.
mange av vennene syntes det var helt idiotisk, men han brydde seg ikke. fordi han visste hva rotta var god for. og etterhvert så oppdaget ihvertfall en venn hvor bra rotta egentlig var.

jess, lei filmen, nyt den, og tenk på hvor genialt livet livet kan være. siden alle har fått en rotte, eller del i den hellige ånd.

ha en fin dag! :) klem

4 kommentarer:

Anonym sa...

har ikke sett filmen. men du verden du beskriver og sammenligner godt. go helg der i verden du befinner deg. vi nyter solen i kautokeino.

klem

søster

Anonym sa...

Lite å gjøre på jobben om dagen . Ler. siden du har startet med filmkritikk. Ja jeg har sett filmen og har den på DVD. Og Sara du er ikke sprø i hodet ditt, helt normal. Husk å bevare "brnet i seg" lenge, hele livet ut. Ha en forsatt fin helg og gleder meg til neste filmanmelding. ler igjen.

Stor Klem

Tor Erik

Anonym sa...

Brnet = barnet

Anonym sa...

hei, in diehttan gos dappe sahtta mudui callit dutnje, nu ahte calan das. Lei hui fiinna artihkkal maid ledjet callan Avvirii :) lea go dus govat mus ja ganddain munnje?

Mu email lea a_balto@hotmail.com

Ann Kristine