fredag, januar 14, 2011

Å kjenne mennesket

Det fasinerer meg framdeles, hvor forskjellige vi mennesker er. Det er helt utrolig. Ganske artig å se, å følge med på. Noen kan generelt sett være negativ til det meste, mens andre er positivt innstilt. Og man ser det går igjen, i alle livets faser. Så har man jo sikkert en hel haug med folk som er imellom disse ytterpuktene, som kan være positiv om du er positiv, og negativ, om de hører det negative. Men det som facinerer, er de menneskene som velger å se på det positive, selv om man nevner det negative. Som velger å le, istede for å deppe, som velger å se solen, istedet for skyen. Det er en god egenskap det!
Det kan også være litt artig å følge slike mennesker, for når man har lært å kjenne de, så vet man hva man kan forvente. Og når den negative reaksjonen kommer, eller den positive av den positive, så kan man dra litt på smilebådet, fordi det er så typiskt. Hehe, prøv, det er gøy!
Generelt sett er det gøy å lære mennesker å kjenne. Enkelte kanskje mere enn andre. Men noen deler man jo større interesse med enn andre, og andre er simpeltten mere interessante enn andre. Hva det kommer av, det er ikke godt å si.. kanskje det har noe med en selv å gjøre. Og hva man speiler av seg selv i andre mennesker.

Det er også litt interessant å se hvor mye de forskjellige menneskene gir av seg selv, og hva man legger i det man gir. Der kan også folk være så forskjellig. Du gir meg noe; ord, tid, gjerninger, gaver, handliger, u name it, men for deg betyr det ikke så mye, for det er noe du deler med mange andre. Mens for en annen betyr det å gi ord, tid, gjerninger, gaver, handliger, masse, for det er ikke noe man deler med så mange. Hvordan skal man da kunne skille hvem av disse en er. Hvordan kan man vite. Det er vel der det å kjenne den andre kommer inn.. man må kjenne den andre, for å kunne vite hvor mye dette egentlig betyr.

God helg! Nyt livet, og bli kjent med menneskene!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig bra skrevet. Hvert menneske er en egen institusjon

Unknown sa...

Takk :)

Ville Söderbaum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ville Söderbaum sa...

Hej Sara,
Kul ämne. Jag brukar tycka att det är bra att vara positiv. Men just idag läser jag en bok av Vilhelm Ekelund, och han skriver några saker som jag vill citera, eftersom det på något sätt hör till saken. Kanske har du också några kommentarer kring detta?

"Det är icke troligt att mänskoanden, och detta hos dess noblaste bärare, skulle gått så långt på avvägen sorg, om sorg verkligen varit en avväg i egentlig mening. Denna dunkla lust tyder på en hemlig släktskap mellan sorgen och den sanna glädjens styrka. Ty mänskligt geni syftar i sitt innersta med nödvändighet till utvidgning, förstoring av kraften till glädje, till upptäckt och erövring av livsmöjligheter, mod, lycka. Man begår en naivitet när man anklagar "pessimismen", en likadan simplicitet som bonden i sitt hjärtas enfald när han kom släpande med vedträt till reformatorns bål."

Jag förstår inte hela texten, och särskilt inte slutklämmen. Men jag tyckte ändå det var spännande. Kanske är det lika bra att vara negativ som att vara positiv? Kanske är det bättre att vara negativ än att vara positiv? Varför vill man vara positiv? Många frågor på en gång :)

Tor Erik sa...

Gratulere på den store dagen i dag Sara, vet at du har hatt en fin dag og kveld med masse folk som setter pris på deg og det gjør jeg også og hadde hatt lyst til å hedre deg i dag. Stor klem til deg Sola.

Klem

Tor Erik Andreassen

Tor Erik sa...

Du er så reflekter over livet du Sara, jeg har lest det du her skriver og får meg til å tenke, men er det alltid slik at vi kjenner folke egentlig ut i fra det vi ser. Kan det ikke være slik at noen av oss tar på seg en rolle som vi spiller når vi er sammen med andre mennesker? Hadde en gutt på skolen som kom fra U-skolen, som etter noen få uker på VGS sa som følegr "Tor Erik, jeg er så glad for å være på VGS, for nå slipper jeg å spille rollen som han som alltid fant på noe tull, her kjenner ingen meg og forventer ikke noe tull, dette er bra" han fortalte meg at rollen som spilloppmaker var hans lodd på U-skolen noe han levde opp til, men ikke likte. Tror kansje det er slik med mange andre også. Vi tar på oss en rolle, maske som vi spiller med der vi til en hver tid er. Ha en fin dag da "Sola mi" - Du er såp klok og sterk Sara, håpes snart vi møtes igjen.

Klem

Tor Erik A.

Ville Söderbaum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ville Söderbaum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.