fredag, april 06, 2012

Påskekrim

Har du tenkt på det noen gang, at påskekrimmen bare er en dårlig kopi av selveste krim gåten. Ikke en dårlig kopi da, men en kopi, av at noen dør. Hvorfor leser vi krim i påsken? Hva kommer det av. Nu har jeg ikke spurt google om det, eller funnet noen akademisk begrunnelse for mitt resonement her, men det er ganske fasinerende å tenke på at i påsken skal vi lese påskekrim. krim handler ofte om mord, der noen dør, og man skal etterforske og finne ut av saken. Er dette en kopi av selve påskebudskapet, der Jesus døde på korset, hvorfor, for å gi oss evig liv. Han døde, så vi kunne leve. Ikke det at jeg skal fornynne for deg her nu, men tenk på julen også. hva gjør vi i julen, vi gir julegaver. Hva kommer det av. Er det også en kopi, eller har det også utsprang fra at Gud gav. Gav sin sønn. Som en gave til menneskeheten.

Påskekrim eller ei. Jesus døde for oss en gang for alle. Nå synes jeg det er litt rart at noen enda driver å henger seg selv på korset. som om at det ikke var god nok pris da Jesus hang der, og kjøpte oss med sitt eget blod. Ikke for å fordømme de som tror at det er en viktig sak å få hengt seg opp på korset, men det er litt synd på de, hvis de tror at det hjelper for noe evig liv eller noe. 

Ville bare takke deg Jesus, for at du var villig til å betale prisen for meg, slik at jeg kunne få mine synder tilgitt. At du betalte for de, med ditt blod. At jeg i deg har fått det jeg måtte trenge. Men nu må jeg visst gå, har fått besøk.
God påske alle sammen!! :)

Ingen kommentarer: