lørdag, oktober 21, 2006

livet


jeg satt å tenkte på hvor herlig det er å ha gode venner, og kunne dele livet og samtidig ha kontakt med Gud. det er kanskje ikke alle som har det slik, derfor tenkte jeg å blogge litt på det. både i går og i dag fikk jeg være sammen med venner. vi lagde mat sammen og koste oss. delte livet, hørte på musikk og hadde det skøy. så kommer det en sms tikkende inn om vi kan be til Gud for en person som er opperert og kanskje kan bli lam. helt naturlig vender de unge blikket mot Gud, og ber om at Jesus må berøre denne personen der han/hun ligger. vi ber sammen, og tror at Gud kan gjøre et mirakel.

så fortsetter vi den sosiale kvelden sammen. en person finner fram bibelen og legger seg på en madrass å leser litt, mens en annen tar fram gitaren og begynner å spille litt på den. samtalene svirrer om både sydenferien som starter i morgen, og om vennene kanskje skal få fortelle om Jesus til noen på spansk. Han ene har kjøpt seg en engelsk bibel, fordi han hadde glemt sin egen hjemme, og det går opp for han at det kanskje ikke er tilfeldig at han fakstisk har skaffet seg en bibel på engelsk.

En av vennene trenger svar på en viktig avgjørelse, om hun skal si ja eller nei til et viktig engasjement, og spør om vennene kan be om at hun skal vite hva hun skal gjøre. da er godt at vi sammen kan be Gud om at hun skal få visshet om hva som er rett. tre av vennene ber kort om at hun skal få vite hva som er rett. iløpet av kvelden sender hun en sms og takker nei til egnasjementet.

det er ganske fantastisk at man bare kan dele livet med hverandre, dele troen og stå sammen for hverandre og for andre som trenger det. det er jo det Gud vil, at vi skal leve, med han og med medmenneskene våre. leve i en rellasjon med han, så at han kan være med oss i dagliglivet, i valg og i det som skjer!

Takk Jesus, du er fantastisk.
Med dette ønsker jeg vennene min en god tur til syden! Kjempeglad i dere!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Fint bilde :-) Jaa det va sååå koselig vi hadde det.. E så hærlig å ha gode venner. Å vi er jo ikke noe sjalu på gjengen som drar til spania i morra, neeeida ikke i det hele tatt hehe :-))) klæm May Grethe

Unknown sa...

såå koselig å høre fra deg her inne, kjære samboer!! vi har det nu så koselig her vi bor. så trivelig å bo med deg og lillesøs. håper også på flere besøk, ikke sant!? åpent hus :)

god klem vennen!

Ann-Mari Andersen sa...

fint bilde. så koselig det ser ut:)ja dåkk ungdomma vet å ha det koselig. dere er heldig og priviligert som har tatt rette valg i livet.stå på alle sammen. heriette, go tur til spania.

Unknown sa...

valg tas hver dag.både store og små. de som ikke har vært flink å ta valg før i livet, kan nå velge å velge riktig framover :) (Det lærte jeg av en klok storesøster da jeg slet med å velge, og vurderte meg i den kategorien som ikke er flink å ta valg). så nå har jeg valgt at jeg er flink å ta valg :) oi, det ble mye velging her :) hihi

Anonym sa...

hehe... ja det var litt velging det..hehe... bra:) stå på. valg er en del av hverdagen og det som kalles livet:) natta lille venn. søster

Evie&Stig sa...

Åå, det så og hørtes skikkelig koselig ut :) Dåkker e heldig som bor ilag! :) Venner e skikkelig bra å ha! :)

Oppdage kor oppmuntra og gla æ blir hvergang æ tilbringe tid med venna. I dag va æ hos Elle mens Stig var på jobb. Det va kjempe koselig. Vi spilte kort i flere timer ;)

Anonym sa...

Åh! Der var det flere kjente fjes!! Kor koselig!

Anonym sa...

Gud er god!!

Anonym sa...

prøver å se hvordan dette funker..

Anonym sa...

hei

Anonym sa...

Hei kjære deg min datter.

Du som er langt borte fra oss og fra sami.

Vi har det okeei har vært å besøkt vår kjær sønn i alta.

Du er heldig som for gå på bibelskolen, bare ta i not guds ord.

Her er det 3 kuldegrader og solkinn veldig fint.

I oktge leat no buorre dunje go du eadni ( du for rette de skive feilene)

Unknown sa...

endelig kan du også dette med å legge inn innlegg på bloggen mamma! da blir det straks enda mer koselig! og nu kan du jo legge inn innlegg til andre også, du gjør bare det på samme måten. i søster eller liv sin blogg :)

kjempeglad i dere der hjemme!

Anonym sa...

Hei igjen på deg. Det høres ut som dere har det veldig bra sammen. Det er koselig med venner. Selv var jeg sammen med mange venner i går, men i en helt annen setting. Men det med venner er at dem blir bare viktigere som årene går. Ha en fin søndag.

Mvh

Tor Erik

Anonym sa...

God morgen. Har nylig stått opp sitter å kmed kaffe kopp, gud er god som kar gitt oss en ny dag det er ingen selfølge.
Ha en fin skoledag.

Ann-Mari Andersen sa...

til mamma. det er like enkelt å skrive i min blogg som i sara sin.. så du må bare skrive nån ord der også.

Anonym sa...

Fint å ha venner der langt sør i landet så for du fortelle litt om same land.
Dem for sende noen kristne ungdom hit ( sapmi guolla jesusi )

Evie&Stig sa...

Vi besøke sida di sikkert ti ganger om dagen.. ;) Nu må du oppdatere!:) Spennende å følge med på kordan det går det borte :)

Ann-Mari Andersen sa...

kan du lage den invitasjon færdi, så vi får sendt den ut. og også lage en plakat med de møtan. bruk den standardplakaten med det koftebilde. så kan man sende plakatan også. ring meg når du har mulighet